Traductor

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Punt de llibre de LA TARDOR

Seguint amb la tardor i utilitzant la tècnica de l'estampació com fa poc vam fer amb la fulla. Aquí el resultat potser queda més perfilat i pot arribar a ser útil!

Un punt de llibre fantàstic!

Material:

- Fulles de diferents mides i tipus
- Pintures dels colors de la tardor (marró, taronja, groc, ...)
- Pinzells
- Cartolina
- Plastificadora (si en tenim) o paper per forrar.

Comencem!

Retallem la cartolina en forma de punt de llibre, rectangular i allargat.
Amb els nens/es, aprofitant les passejades de cada dia, recollim les fulles (és millor que siguin de diferents mides i colors, així veuen la gran varietat de colors que ens ofereix aquesta època de l'any!). Un cop en tenim unes quantes, si els nens/es no són molt petits, poden triar ells mateixos quines fulles volen posar, tantes com hi càpiguen a la cartolina!

Agafem unes quantes pintures, jo he agafat: marró, groc, taronja i negre. I he fet barreges juntament amb ells perquè vegin els diferents tons que en surten. El marró amb el negre, per fer un marró més fosc. El taronja amb el groc, el marró amb el groc i el taronja, ... Hi ha moltes combinacions! Mirant cada fulla, també podeu intentar fer la barreja que més s'apropi al seu color, això també pot ser ben divertit.

Amb el pinzell, els nens/es pinten una cara de la fulla:


Un cop ben pintat, la posem al damunt de la cartolina i l'aixafem bé per totes bandes, sense moure-la gens! Així:


Fem el mateix amb les fulles que haguem triat i amb els colors que preferim. Quan haguem acabat, deixem que s'assequi bé, i si tenim plastificadora ho plastifiquem! Si no en tenim, cap problema, amb una mica de paper de forrar (aironfix) i amb paciència segur que queda igual de bonic! 


A la Sara li ha quedat preciós! Us animeu a fer-lo?!?2 comentaris: