Traductor

dimecres, 12 de febrer del 2014

EXPERIMENTACIÓ amb farina, aigua i pintura blava

S'ho han passat d'allò més bé! I necessitem ben poc...

Material:

- Safata
- Farina
- Aigua
- Pintura blava

Als nens i nenes els agrada molt experimentar, anar per lliure i no sempre estar condicionats com acostuma a passar. Hi col·laborem? Aquesta activitat es pot fer de moltes maneres, nosaltres els hem assegut a la taula, però també es pot fer al terra. Primer els hi hem donat la farina sense aigua perquè busquessin el "tresor"... però ja ho sabeu, podria ser amb aigua, o amb aigua i pintura... l'ordre no és important en aquest cas, el més important és que es sentin lliures i experimentin i que l'ordre, si de cas, el posin ells mateixos. Com menys nens i nenes, millor!

Nosaltres hem fet dos grups, un de 9 i l'altre de 6. I ha anat prou bé! L'hem fet amb nens i nenes de 18 mesos als 2 anys.

Agafem una (o vàries) safates, hi posem farina (tot un paquet) i a dins hi amagueu xocolates (hem triat això, però no té perquè ser menjar, també s'hi poden amagar objectes) embolicades:



Seguidament, ells busquen el "tresor"... tot remenant, tocant, probant, etc.


















Els nens i nenes hi juguen, i al cap d'una estona hi posem pintura de color blau:



Ho barregem bé? Quina pasta més enganxosa!


Les fotos parlen per si soles...

Finalment, hem decidit que amb la pasta podiem intentar fer una bola, i aquí estan! Així els pares i les mares es poden fer una idea del que hem fet!


4 comentaris: