Traductor

dijous, 19 de gener del 2012

Pintem un "quadre" bufant!

Com sabeu, és molt important que els nens/es aprenguin a bufar, ja que ajuda a tenir un millor control de la respiració i enforteix la mandíbula. És un exercici important de logopèdia. Aquesta activitat/manualitat que us presento, permet treballar això mateix de forma molt divertida.

Aneu en compte perquè bufar molt pot marejar... així que amb calma i tranquil·litat és com millor sortirà! Recomano aquesta activitat als nens/es a partir dels 3 anys (els de dos ja saben bufar i ho poden fer, però potser els pot semblar una mica pesada la manualitat).

Material:
- Pintures de colors.
- Canyeta.
- Aigua.
- Paper o cartulina blanca (o de colors!)
- Paper d'algun color diferent a l'anterior.
- Tisores i pega.
- Trosset de fil/corda/ràfia.






Preparem el material. Triem de quins colors volem pintar. Un cop triats, hi afegim aigua de manera que la pintura quedi força líquida.











Tirem unes gotes de cada color a damunt del full. Jo ho he fet sucant un pinzell, però ho podeu fer amb qualsevol cosa que tingueu a l'abast. Agafeu una mica de pintura i la deixeu caure al paper.










Arriba el moment que més els agrada... A bufar!
Agafem la canya, i amb paciència, bufem cada gota de pintura que hi ha al paper. Veurem com es va escampant de forma molt graciosa... Ens podem entretenir una bona estona fent caminets i veient com s'ajunten els colors.








Podem fer tants colors com volguem. El resultat és aquest:


Per fer-lo més maco, podem fer-li un marc. Jo l'he fet retallant en forma d'onada un full blau:


Un cop fet, l'enganxem al full que hem pintat bufant i hi posem un tros de fil per poder-lo penjar. I ara sí, el resultat final és el següent. Un "quadre" que quedarà molt bonic a qualsevol lloc de casa vostra!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada